Charlie´s födelse!

Hej hej!

Nu är vi äntligen hemkomna ifrån sjukhuset så nu tänkte jag skriva ner denna upplevelse.

I torsdags kväll kl 21.10-21.15 fick jag en kraftig värk, känner att det " slår till" i magen o plötsligt så går vattnet..(detta har jag inte varit med om på samma sätt som med elliot, där jag blev igångsatt.)
Calle ringer förlossningen som säger att vi ska komma in för kontroll, ringer våra vänner Maria o Jacob som skulle passa elliot o meddelar att vi kommer med e inom 15-20 min, väcker elliot som låg o sov för att sen packa in oss i bilen.
Under denna tiden har jag inte fått några fler värkar,men när vi sitter i bilen o närmar oss barnvakten så börjar dom komma med ca 5 min mellanrum o sen väl framme på förlossningen ca 21.55 så började värkarna avlösa varandra, dock var jag bara öppen 3-4 cm så de olika bedövningarna var snart på plats, jag fick lustgas,sterila kvaddlar (som ja inte tyckte hjälpte alls men ) samt spinal, o den var lika underbar att få denna förlossningen som den första =) den bästa hjälpen man kan få enligt mig!

Väl 3 ½ (4½ om man räknar ifrån när vattnet gick )timme senare , kl 01.41 den 21 januari 2011 så föds underbara o fina Charlie, 3560 gram o hela 51 cm lång!

Sen på fredags morgonen när dom första testerna gjorts på C så visar det sig att han har fått en infektion i kroppen, troligtvis pga bajs i fostervattnet samt att han även behövde sola.
Så han fick lägga sig i ett solarium redan på fredags morgonen o fick komma ifrån det först igår söndag vid middagstid då värdena äntligen hade börjat minska, sen gjordes det även fler tester, såkallat crp värde samt att njurvärdet var för högt.

På lördags morgonen så fick Charlie flytta ner till neo avd. för observation och tester o eftersom att hans värden hade blivit värre så blev han kvar där i 1 ½ dygn.
Sen igår eftermiddag så fick C komma tillbaka till oss på bb avd o då kom även resten av familjen för att stanna över o mysa tillsammans!
Han får antibiotika 2 ggr om dagen o nu när vi har fått åka hem så ska vi bara åka till neo avd för fortsatt behandling morgon o kväll i ett par dagar till.

Sen hade han även lite för kort tungband ( betyder att han ej kunde få ut tungan ordentligt) så den klippte dom idag innan hemfärden, Charlie var så duktig o sa inte ett ljud o ingreppet tog nog inte mer än 10 sek typ.
Det var Elliot som blev helt knäckt för att läkaren skulle klippa i tungan, han sa att dom får inte röra min lillebror, det är kärlek!

Så nu kan vi få påbörja vår vardag hemma med allt vad det innebär!

O gissa hur stolt storebror är =)

Tjing!

Kommentarer
Postat av: Madde

Hej vilken tur att Charlie mår bättre. Önskar er all lycka :) kram madde

2011-01-24 @ 22:48:29
Postat av: Sofie

Å det är så jobbigt när det blir såhär. Oron och väntan. Jättejobbigt. Vet ju själv hur man kände med Andreas hjärta, så jag är väldigt glad för er skull att det går mot sitt slut och att ni mår bra allihopa. Grattis igen till eran VÄLDIGT söta pojk. Och ett fint namn har ni valt med. (Säg till när ni orkar med besök. :-))

2011-01-24 @ 22:55:18
Postat av: louise

Madde; tack vännen! kram



Sofie; tack gums! ja man blir ju orolig även om dom säger att det ej är farligt,det måste ju varit skit jobbigt med andreas!?

ja de gör ja =)

Kram

2011-01-25 @ 07:43:54
URL: http://lece.blogg.se/
Postat av: Farmor

Skönt att du/ni fick uppleva en "normal" förlossning denna gången iaf! Skönt att lillens värden har blivit bättre, man blir ju som sagt så himla orolig. Syns snart. Pussar

2011-01-25 @ 09:24:38
Postat av: ullisar

Men åååh. Jag sitter här och blöter ner datorn av fina Elliots storebrorskärlek!!



Många kramar till er, och som sagt, läskigt med infektionen men SKÖNT att dom har koll!

2011-01-25 @ 11:47:46
URL: http://ullrika.se
Postat av: louise

Farmor: Ja verkligen! Tack för idag! puss



Ullis: Ja han är underbar med lillebror =)

Ja dom är duktiga som tur är!

2011-01-25 @ 21:37:59
URL: http://lece.blogg.se/
Postat av: Alicja

Sikken liten goding! Charlie är ett underbart namn :) Hoppas allt är bra med dig Louise!

2011-01-25 @ 22:24:34
Postat av: Emelie

Åh så söt han är, massa hår ju:)

Fint namn!!

Skönt att förlossningen gick bra iaf men alltid jobbigt när andra saker uppkommer. Melwin fick ju också sola-ganska länge också!! Men de e tur att man får mycket hjälp så de blir bättre!

Stort grattis till er igen till ert lilla underverk!

Förstår att Elliot är en stolt storebror:)



Vi ses!

Kram

2011-01-25 @ 22:31:21
Postat av: louise

Alicja: Tack tack !! Ja allt är bara bra! hur är det med dig?



Emelie: Tack så mycket! Ja en riktig liten hårboll hehe.

Ja exakt, o det är ju ganska vanligt att dom behöver sola.

Ja han är stolt som en tupp, underbart!

Kram

2011-01-26 @ 11:43:58
URL: http://lece.blogg.se/
Postat av: Petra

Men gud vad ljuvligt fin han é...nu kändes Morris väldigt stor helt plötsligt ;)

Massa massa grattis till er!!! Kram

2011-01-27 @ 20:16:12
URL: http://mittlivsomlapp.blogg.se/
Postat av: louise

Tack tack! Ja det går ju så galet fort.

Kram

2011-01-29 @ 18:39:40
URL: http://lece.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0